Υλικά
300 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
1 κουτάκι ζαχαρούχο (βρασμένο 2 ώρες να γίνει καραμέλα)*
2 μπανάνες
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
Εκτέλεση
Τρίβουμε το μπισκότο στο multi μέχρι να γίνει σκόνη.
Παίρνουμε τη φόρμα από το ψυγείο, στρώνουμε την καραμέλα και έπειτα από πάνω προσθέτουμε τα κομμάτια της μπανάνας.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε στη σοκολάτα τη σαντιγύ και ανακατεύουμε πολύ καλά και με υπομονή γιατί θα πάρει λίγο χρόνο. Βγάζουμε πάλι τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας-σαντιγύ. Το στρώνουμε με προσοχή και επιστρέφουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Το αφήνουμε να παγώσει καλά αρκετές ώρες προτού το κόψουμε. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση.
* Βράζουμε για 2 ώρες το ζαχαρούχο μέσα στο σφραγισμένο κουτί του. Προσέχουμε να είναι πάντα καλυμμένο με νερό και αν χρειαστεί να προσθέσουμε, πρέπει να είναι πάντα καυτό για να μην πέφτει η θερμοκρασία.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το στρώσουμε στη βάση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου