Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Κρέπες αλμυρές







Υλικά για 4 κρέπες

Για τη ζύμη
1 1/2 κούπα αλέυρι κοσκινισμένο
1 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση
8 φέτες γαλοπούλα
250 γραμ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα (gouda, mozzarella, emmental)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 κιλό μανιτάρια
1 σφηνάκι κονιάκ
μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα

Σωτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αναμιγνύουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Ρίχνουμε μια μεγάλη κουτάλα ζύμη στην κρεπιέρα και την απλώνουμε. Μόλις πάρει χρώμα την αναποδογυρίζουμε. Τη χωρίζουμε νοητά στη μέση και προσθέτουμε τα υλικά στο επάνω μισό με την εξής σειρά.
Τυρί, γαλοπούλα, κρεμμύδι, μανιτάρια, ντομάτα. Προσθέτουμε  μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα όσο θέλουμε και διπλώνουμε την κρέπα.