Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Ομελέτα φούρνου




Υλικά για 4 μερίδες

4 αυγά
1 κιλό πατάτες
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
120 γραμ. λουκανικάκια
60 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
μισή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
μισό κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
μισό κ.γ. κόλιανδρο
μισό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
μισό κ.γ. θυμάρι
λίγο πιπέρι καπνιστό
1 σφηνάκι κονιάκ
ελαιόλαδο



Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να φύγουν τα υγρά τους. 





Ρίχνουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.



Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρουμε από το μάτι.


Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 cm περίπου.



Κόβουμε τα λουκανικάκια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο ταψάκι μαζί με τα μανιτάρια, την πιπεριά και ανακατεύουμε.



Στη συνέχεια χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.


Χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν.


Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.



Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και από πάνω ρίχνουμε την γραβιέρα.



Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όσοι τη δοκίμασαν δεν έμειναν στο ένα κομμάτι. Καλή σας όρεξη.