Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ταρτάκια με φράουλες


Υλικά για τη βάση

20 στρογγυλά φύλλα ζύμης για ταρτάκια


Υλικά για την κρέμα σοκολάτας

300 ml γάλα
125 γραμ. κουβερτούρα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1,5 κ.σ. corn flour
1 βανίλια


Υλικά για τη σαντιγύ

250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
20 φράουλες για το decor


Ξεκινάμε με τις βάσεις για τα ταρτάκια. Βάζουμε τα φύλλα σε ταψάκι για muffins για να πάρουν το σχήμα και τρυπάμε πολλές φορές με 1 πηρούνι τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 αέρα.



Αφήνουμε τις βάσεις στην άκρη να κρυώσουν και συνεχίζουμε με την κρέμα σοκολάτας. Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα 100 ml γάλα και το corn flour. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι έως ότου διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με τη βανίλια.


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για να διαλυθούν καλά τα υλικά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα το ποτήρι με το γάλα και το corn flour. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσοχή δεν σταματάμε το ανακάτεμα γιατί θα κολλήσει.



Αδειάζουμε την ζεστή κρέμα από το κατσαρολάκι πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.


Η κρέμα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Το μόνο που απομένει είναι να τη βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει, καλύπτοντας τη με μία μεμβράνη.


Συνεχίζουμε με τη σαντιγύ. Ρίχνουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος και τον τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν παγώσει χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Όταν σφίξει αρκετά και δεν πέφτει από τον κάδο όταν τον γυρνάμε ανάποδα, η σαντιγύ μας είναι έτοιμη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να παγώσει καλά γι΄αυτό βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες.



Το τελευταίο βήμα είναι το στήσιμο του γλυκού. Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε καλά με ένα χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Στο μεταξύ η κρέμα σοκολάτας και η σαντιγύ έχουν παγώσει. Γεμίζουμε το εργαλείο κορνέ με τη σοκολάτα και καλύπτουμε τις βάσεις χρησιμοποιώντας την ίσια μύτη.


Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τη σαντιγύ χρησιμοποιώντας όμως την οδοντωτή μύτη. Σκεπάζουμε την σοκολάτα με τη σαντιγύ.


Τέλος πάνω από κάθε ταρτάκι βάζουμε μία ολόκληρη φραουλίτσα. Είναι λίγο χρονοβόρα η όλη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο. Διατηρήστε τα ταρτάκια μέσα σε ένα κουτί ζαχαροπλαστείου στο ψυγείο για 3 μέρες το πολύ. Αν και τα δικά μας καταναλώθηκαν πολύ νωρίτερα. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση και καλοφάγωτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου