Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Καλτσόνε με φρούτα (φράουλες ή μπανάνες)


Υλικά για 2 μεγάλα καλτσόνε:

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
250 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξερή
½ κ.γ. κοφτή αλάτι

Για τη γέμιση:
250 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
300 γρ. φράουλες σε ροδέλες
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
λίγα αμύγδαλα
ζάχαρη άχνη για το ντεκόρ


Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Στη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά και το αλάτι. Προαιρετικά ρίχνουμε και ένα κουταλάκι ζάχαρη για να δώσει ωραίο χρώμα. Δουλεύουμε καλά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα σφιχτό ζυμάρι που δεν κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης και στα χέρια μας. Το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.


Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.


Προθερμαίνουμε το φούρνο και στη βάση του τοποθετούμε ένα σκεύος με νερό (με αυτό τον τρόπο ανεβάζουμε την υγρασία μέσα στο φούρνο, για να μην ξεραθούν τα καλτσόνε). Μόλις ετοιμαστεί το ζυμάρι, με τον πλάστη ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια σε χοντρό φύλλο και μοιράζουμε τα υλικά με τη σειρά: κουβερτούρα– ζάχαρη–φρούτο–βούτυρο–αμύγδαλο.






Τα κλείνουμε πολύ καλά στις άκρες και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα αφού την αλευρώσουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στους 180 για 45’ (μέχρι να ροδίσουν).



Από πάνω ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε. Χορταστικό γλυκό για εσάς και τους φίλους σας. Δοκιμάστε το τώρα που οι φράουλες είναι στην καλύτερη εποχή τους. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου