Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μπιφτέκια λαχανικών



Υλικά

1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά
200 γραμ. μανιτάρια
2 μικρές ντομάτες
1 μεγάλο πράσο
3-4 καρότα
3-4 πατάτες
1 κρεμμύδι
μαϊντανός
2 ποτήρια (του νερού) αλεύρι
1/2 ποτήρι ( του νερού) ελαιόλαδο
100 γραμ. βούτυρο
1 κ.γ. σόδα
αλάτι - πιπέρι
προαιρετικά:
* 1 αυγό
* τριμμένο τυρί




Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Σε μία λεκάνη κόβουμε σε μικρά κυβάκια το πράσο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Όλα τα υπόλοιπα λαχανικά τα περνάμε από την χοντρή πλευρά του τρίφτη.



Στη συνέχεια τα βάζουμε στη σίτα για να στραγγίξουν από τα υγρά τους. (Αν κρίνουμε απαραίτητο τα στίβουμε καλά).


Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο. Στη συνέχεια ενώνουμε τα λαχανικά σε μία μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, τη σόδα και αλατοπιπερώνουμε πάρα πολύ καλά.( * Σ΄αυτό το σημείο προσθέτουμε το αυγό και το τυρί αν δε θέλουμε η συνταγή να είναι νηστίσιμη).


Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό.



Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Στρώνουμε στη λαμαρίνα λαδόκολλα και τη λαδώνουμε. Αραδιάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε από πάνω ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.


Ψήνουμε στους 200c για μισή ώρα. Σερβίρουμε όπως τα κλασικά μπιφτέκια. Νόστιμα και υγιεινά. Συνοδέψτε τα με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας. Καλή σας όρεξη.



1 σχόλιο:

  1. Θέλω να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς ο κ. Pedro με βοήθησε με ένα δάνειο 2.000.000,00 δολαρίων για να χρηματοδοτήσω το έργο καλλιέργειας μαριχουάνας μου, είμαι πολύ ευγνώμων και υποσχέθηκα να μοιραστώ αυτή τη νόμιμη εταιρεία χρηματοδότησης με όσους αναζητούν έναν τρόπο να επεκτείνω το επιχειρηματικό τους έργο. . Εταιρεία Χρηματοδότησης. Όποιος αναζητά οικονομική υποστήριξη θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί τους μηνύματα WhatsApp ή e-mail pedroloanss@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή