Υλικά:
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
750 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κρεμμύδι ξερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
300 ml γάλα ζεστό
50 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα και τη μαγιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Αλευρώνουμε τη λεκάνη και βάζουμε το ζυμάρι μέσα. Το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το τοποθετούμε σε ένα πολύ ζεστό μέρος. Συνήθως το σκεπάζουμε με κουβέρτες ή διπλά στο καλοριφέρ. Το αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο του.
Συνεχίζουμε με τον κιμά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Τον γυρίζουμε αρκετή ώρα, μέχρι να καβουρδιστεί καλά και να είναι έτοιμος μαγειρεμένος.
Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί, είμαστε έτοιμοι να πλάσουμε τα πιροσκί.
Έτοιμα! Τρώγονται ζεστά, χλιαρά ή κρύα. Όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικά για τον μπουφέ και τα πάρτυ σας. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου