Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Λεμονάτα μπιφτέκια φούρνου



Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 αυγό
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Βάζουμε σε ένα βαθύ μπωλ όλα τα υλικά μας με την εξής σειρά:
κιμάς, ψωμί, κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι, αυγό, μπόλικο ελαιόλαδο, μυρωδικά και αλατοπίπερο.




Πλάθουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο. Στη συνέχεια ζυμώνουμε τα μπιφτεκάκια. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και τα τοποθετούμε. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 190 σε προθερμασμένο φούρνο.


Τα υλικά μας βγάζουν 10 μπιφτέκια περίπου. Ταιριάζουν τέλεια με βραστά χόρτα, πατάτες τηγανιτές ή ότι άλλο σας αρέσει. Καλή σας όρεξη.