Υλικά για 4 μερίδες
500 γραμ. πέννες
2 κονσέρβες τόνο
800 γραμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 καρότα ψιλοκομμένα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
μισό κ.γ. κόλιανδρο
μισό κ.γ. σκόρδο τριμμένο
μισό κ.γ. αλάτι
μισό κ.γ. πιπέρι
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε τον τόνο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τα καροτάκια και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νεράκι. Αν θέλουμε πιο κόκκινη τη σάλτσα βάζουμε και μία γενναία κουταλιά πελτέ. Βράζουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά.
Στο μεταξύ βράζουμε και τα ζυμαρικά μας.
Στα 3 λεπτά πριν από τον τελικό χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που βράζει. Ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά (περίπου 3-4 λεπτά).
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου