Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κεφτεδάκια φούρνου με νιόκι και σως γιαουρτιού




Υλικά για 4 μερίδες

για τα νιόκι

½ κιλό πατάτες
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. αλεύρι
1 κρόκος αυγού
μοσχοκάρυδο
σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι, πιπέρι

για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κάρυ
1 αυγό χτυπημένο
λίγο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και στιμμένο
αλάτι, πιπέρι

για τη σως
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα (όλα από μία μεγάλη κουταλιά)
μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά






Ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια διότι θέλουν περισσότερη ώρα ψήσιμο. Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Στρώνουμε μία λαδόκολα σε ένα μεγάλο τετράγωνο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 αέρα.
Συνεχίζουμε με τα νιόκι. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και ενσωματώνουμε τον κρόκο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Σχηματίζουμε τα νιόκι και τα τοποθετούμε σε ταψί πουδραρισμένο με σιμιγδάλι. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 αέρα και για 5 λεπτά στο γκριλ αφού τα ανεβάσουμε στο ψηλότερο επίπεδο του φούρνου. Για τη σως ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλάκι. Τη βάζουμε στο ψυγείο για να είναι δροσερή. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου