Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κροκέτες μπακαλιάρου


Υλικά για 25 κροκέτες:

500 γραμ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
3 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.γ. μαϊντανό αποξηραμένο
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
αλεύρι
ελαιόλαδο
πιπέρι


Βράζουμε πρώτα τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε τη φλούδα τους και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.


Αφού ξαλμυρίσουμε το φιλέτο με τον γνωστό τρόπο*, αφαιρούμε το δέρμα του. Τοποθετούμε ένα κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα στην ουρά και στο δέρμα. Το κατευθύνουμε προς τα εμπρός κρατώντας σφιχτά την άκρη του δέρματος.


Στη συνέχεια τον μαδάμε σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα.


Έπειτα πλάθουμε τις κροκέτες σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.


Δεν στριμώχνουμε πολλές κροκέτες μαζί στο σκεύος για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Τις γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.


Οι κροκέτες γίνονται πολύ αφράτες και νόστιμες. Σερβίρονται μαζί με την αγαπημένη μας σκορδαλιά ή ότι άλλο σας αρέσει. Καλή σας όρεξη.


* Για το ξαλμύρισμα βάζουμε το φιλέτο σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο. Αλλάζουμε το νερό κάθε 6 ώρες περίπου. Αυτή η διαδικασία κρατάει από 24 εώς 36 ώρες. Καλό είναι το φιλέτο να μην ακουμπάει στον πυθμένα γιατί εκεί συγκεντρώνεται το περισσότερο αλάτι. Μπορούμε να βάλουμε ένα εμπόδιο ανάμεσα τους όπως π.χ. μία μικρή σχάρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου