Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Κέικ γλυκό κέρασμα με χυμό φρούτων


Υλικά για το κέικ:
650 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γραμ. ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
180 ml γάλα
180 ml χυμός φρούτων ανάμεικτος
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
Υλικά για το κρύο σιρόπι:
150 ml χυμός φρούτων ανάμεικτος
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό λεμόνι
Για το ντεκόρ:
μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού
καραμελάκια ή τρούφα ή ινδοκάρυδο
κορδελίτσες, αλουμινόχαρτα


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το αλεύρι και το ξύσμα του λεμονιού. Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.  Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια υγρή κρεμώδης ζύμη.


Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει (για περίπου μισή ώρα).


Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Με ένα φαρδύ μαχαίρι κόβουμε κομματάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι ανακατεύοντας τα υλικά. Το ρίχνουμε από πάνω και μόλις το απορροφήσει αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Αυτό το κάνουμε για να κολλήσει το ντεκόρ που θα χρησιμοποιήσουμε.


Πασπαλίζουμε με καραμελάκια ή τρούφα ή ινδοκάρυδο και τα συσκευάζουμε.


Τα τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο, τα δένουμε με κορδελίτσες και είναι έτοιμα να τα προσφέρουμε σε παιδικά πάρτυ, σε γενέθλια, σε βαφτίσια ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση.


3 σχόλια:

  1. Η συνταγή αυτή αποτελεί αναδημοσιευση δικής μου (lixoudiesmarifanis.blogspot.com). Παρακαλω αναφέρετε την πηγή της συνταγής.Η αρχική δημοσίευση βρίσκεται στο ακόλουθο λινκ:
    http://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2014/06/blog-post.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μην αποτελεί αυτούσιο αντίγραφο αλλά πρόκειται για την ίδια συνταγη, ακόμη και για την ιδέα της παρουσίασης. Θα ήταν κομψό να αναφέρετε από που προέρχεται η ιδέα αυτή. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή