Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ρεβύθια στο φούρνο


Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια
σόδα σε σκόνη
2-3 κρεμμύδια
2-3 ντομάτες
2-3 φύλλα δάφνη
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ. Το πρωί χύνουμε το νερό και ρίχνουμε στη λεκάνη 2 κουταλιές της σούπας σόδα.


Ανακατεύουμε να πάει παντού. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε με τη σόδα για μία ώρα. Μετά τα τρίβουμε καλά για να αρχίσουν να φεύγουν οι φλούδες. Φεύγουν αρκετές αλλά δεν χρειάζεται να φύγουν όλες.


Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Τα ξαφρίζουμε. Ξαφρίζοντας τα φεύγουν και άλλες φλούδες.


Όταν μισοβράσουν, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σπάμε τα φύλλα δάφνης και τα βάζουμε ανάμεσα στα ρεβύθια. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα στρώνουμε από πάνω. Βάζουμε νεράκι να τα σκεπάζει και ρίχνουμε και ελαιόλαδο όσο θέλουμε.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για να σιγοβράσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από τα ρεβύθια. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό κατά το ψήσιμο. Σε αυτό βοηθά το πυρέξ που είναι διάφανο και βλέπουμε τι γίνεται μέσα. Γίνονται μαλακά και πεντανόστιμα. Τρώγεται σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου