Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτσα σπιτική



Υλικά για τη ζύμη

500 γραμ. αλεύρι
350 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
ρίγανη
θυμάρι

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα βότανα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 5΄-10΄ να αφρίσει η επιφάνεια, δείγμα ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5 λεπτά με δυνατές κινήσεις. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα  και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Φτιάχνουμε 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης  σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη. Βάζουμε μία λαδόκολα στη σχάρα του φούρνου και προψήνουμε τις 2 ζύμες για 15 λεπτά στους 180 αέρα.

Υλικά για τη σάλτσα

6 ντομάτες ώριμες
1 κ.γ. πελτέ
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 σταγόνες tabasco

Τρίβουμε τις ντοματούλες και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά για να εξατμιστούν καλά τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να την αλείψουμε πάνω στις προψημένες ζύμες.

Υλικά για την πίτσα

200 γραμ. τυρί gouda τριμμένο
200 γραμ. τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
250 γραμ. fouantre γαλοπούλα
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
λίγη πιπεριά κόκκινη
ρίγανη

Επάνω στις 2 ζύμες όπου έχουμε αλείψει τη σαλτσούλα, ρίχνουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. (τα μανιτάρια τα έχουμε κάνει πρώτα ένα σωτάρισμα σε δυνατή φωτιά για να φύγουν τα υγρά τους). Έπειτα ρίχνουμε ακόμα λίγο τυρί και τέλος από πάνω τη ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, όλα κομμένα σε φετούλες. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 κάτω αέρα. Καλή σας όρεξη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου