Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κέικ σοκολάτα-μπανάνα



Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμ.(το ίδιο κεσεδάκι θα χρησιμοποιήσουμε σαν δοσομετρητή για τα υπόλοιπα υλικά)
3 αυγά
2 κεσεδάκια ζάχαρη
3 κεσεδάκια αλεύρι φαρίνα
1 βανίλια
2/3 κεσεδάκι ελαιόλαδο
3 κουταλιές του γλυκού κακάο
1 μεγάλη μπανάνα πολύ ώριμη
125 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
λίγο βούτυρο για την φόρμα
(τα αυγά και το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τα αυγά.


Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.


Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.


Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας το με την σίτα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και την βανίλια.



Περνάμε και το κακάο από την σίτα και ανακατεύουμε συνεχώς.


Θρυμματίζουμε την σοκολάτα με το μεγάλο μαχαίρι και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.



Κόβουμε την μπανάνα σε φετάκια και την βάζουμε στο μπολ. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.



Βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα των 30cm και ρίχνουμε μέσα την ζύμη.



Τοποθετούμε την φόρμα στην κάτω σχάρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε καλά μέχρι μέσα κάνουμε τον έλεγχο με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Ιδανικό συνοδευτικό για το πρωινό σας αλλά και για τον απογευματινό καφέ. Καλή σας όρεξη.






1 σχόλιο:

  1. Για να μειώσετε τον θόρυβο και να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για την επιχείρησή σας και τα προσωπικά σας δάνεια, θα συστήσω τον κ. Benjamin Lee για επιχειρηματικά και προσωπικά δάνεια.
    Παρακαλώ στείλτε email στο: 247officedept@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή