Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Υγρό κέικ ινδοκάρυδο


Υλικά:

220 γραμ. βούτυρο πολύ μαλακό
110 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
250 ml γάλα
160 γραμ. καρύδα τριμμένη
160 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
ξύσμα από ένα λεμόνι

τα υλικά και τη συνταγή για το σιρόπι θα τη βρείτε εδω:
http://ditucook.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html


Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Προσθέτουμε την καρύδα, έπειτα το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking και το ξύσμα λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στρώνουμε μια λαδόκολα στο ταψί της κουζίνας και τη βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ στους 180.




Σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με καρύδα. Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια σε όποιο σχήμα θέλουμε και είναι έτοιμο για απόλαυση. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε διπλάσια ποσότητα υλικών από την αναγραφόμενη για το ταψί του φούρνου. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου