Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου



Υλικά για 2 μερίδες:

4 σουβλάκια κοτόπουλο

για τη μαρινάδα:

1 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
χυμός από 2 λεμονάκια
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κόλιανδρο
2 σκελίδες σκόρδο
5 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι


για τη γαρνιτούρα:

2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 πίτες για σουβλάκια
4 κ.σ. μαγιονέζα
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι


Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.




Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα επίπεδο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.


Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, βάζουμε τη γκριλιέρα να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγη από τη μαρινάδα και ψήνουμε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ετοιμάζουμε και τις πιτούλες. Τις λαδώνουμε ελαφρά και τις περνάμε λίγο από την ψηστιέρα για να μαλακώσουν.


Βάζουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι πάνω στις πίτες μαζί με τη μαγιονέζα και τα σουβλάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και πάπρικα και έτοιμο το φαγητό μας. Φυσικά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη γαρνιτούρα όπως πατάτες τηγανιτές, βραστά λαχανικά ή σαλάτα της αρεσκείας σας. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου