Υλικά
650 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο
4 μεγάλες τορτίγιες
3 πιπεριές διάφορα χρώματα
150 γραμ. τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί
2 κρεμμύδια
400 γραμ. ντομάτες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι
5-6 σταγόνες tabasco
2 σφηνάκια τεκίλα
2 κ.σ. κέτσαπ
ελαιόλαδο
Κόβουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λωρίδες. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο στη σωτέζα και σωτάρουμε το κοτοπουλάκι. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε κύμινο, πάπρικα, αλάτι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί σβήνουμε με την τεκίλα.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια τις ντομάτες, την κέτσαπ, το tabasco και λίγο ζεστό νεράκι.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις τορτίγιες. Τις καταβρέχουμε με λίγο νερό και τις περνάμε από την κρεπιέρα για μισό λεπτό την κάθε πλευρά ίσα ίσα να αφρατέψουν. Αν δε διαθέτετε κρεπιέρα την ίδια δουλειά κάνει και ένα αντικολλητικό σκεύος πάντα όμως σε χαμηλή φωτιά.
Μοιράζουμε το κοτόπουλο στις τορτίγιες και από πάνω ρίχνουμε το τυράκι. Τις διπλώνουμε και είναι έτοιμες.
Εξαιρετικό μεξικάνικο πιάτο με τις πιπεριές να δίνουν μία γλυκιά ένταση, το κύμινο δυνατό όσο πρέπει και φυσικά η τεκίλα να κάνει τη διαφορά. Όσοι αντέχετε τα πολύ καυτερά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καυτερή πάπρικα αντί για γλυκιά. Απαραίτητη και μία παγωμένη μεξικάνικη μπύρα με μία φέτα λεμονιού μέσα στο μπουκάλι. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου