Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό μακαρόνια Νο5
500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (passata)
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 κ.σ. πελτέ
1,5 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1/3 κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/3 κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
4-5 μπαχάρια
1/2 κ.γ. αλάτι
Βάζουμε το μισό από το λάδι να κάψει σε φαρδύ αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά. Γυρίζουμε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να πάρει λίγο χρωματάκι και να μαραθεί.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε το μάτι.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ποτηράκι ζεστό νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1,5-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάπου κάπου.
Όταν το κρέας κοντεύει να γίνει, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα τους. Μέσα τους ρίχνουμε τη σάλτσα με το μοσχάρι και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρετε με μπόλικο τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα ξερή).
Είναι μία παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Κέρκυρα που φημίζεται και για την κουζίνα της. Γίνεται το ίδιο πετυχημένη και με κόκκορα αντί για μοσχάρι. Γρήγορα στην κουζίνα σας λοιπόν να τη δοκιμάσετε. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου