1 πακέτο φύλλο καταΐφι
2 κ.σ. βούτυρο
500 γραμ. φυτική κρέμα για σαντιγύ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (γεύση βανίλια)
1300 ml γάλα
10 κ.σ. ζάχαρη
1300 ml γάλα
10 κ.σ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Σε ένα μεγάλο
πυρέξ ανοίγουμε το καταΐφι. Μοιράζουμε
το βούτυρο και το ψήνουμε στους 170C μέχρι να χρυσίσει. Όταν ψηθεί το
βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την
κρέμα άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη στρώνουμε πάνω
από το καταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε τη σαντιγύ και καλύπτουμε την κρέμα. Το αφήνουμε στο
ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε για να δέσει καλά.
Δροσερό, απλό και γρήγορο γλυκάκι για ξαφνικές λιγούρες. Τα υλικά βγάζουν 15 κομμάτια. Εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του κομματιού που θα κόψετε. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου