Υλικά για 4 μερίδες
Για τα μπιφτέκια:
750 γραμμάρια κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο
3 κριθαρένια παξιμάδια
2 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/3 κ.γ. πιπέρι καπνιστό
1/3 κ.γ. πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1/3 κ.γ. πιπέρι καπνιστό
1/3 κ.γ. πιπέρι
Για τις πατάτες:
3 κιλά πατάτες
2 λεμόνια
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
Μουσκεύουμε καλά τα παξιμάδια και τα στραγγίζουμε. Τα θρυμματίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Σε ένα μικρό μπωλ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιών, ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια χωρίς να τα πιέζουμε πολύ. Τα ακουμπάμε πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1,5 ώρα. Μόλις περάσει ο μισός χρόνος, γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να πάρουν χρώμα και από την κάτω πλευρά. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου