1 κιλό χταπόδι
500 γραμ. πέννες
500 γραμ. ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κουταλιά πελτέ
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
πάπρικα, κόλιανδρο, σκόρδο τριμμένο, 5 σταγόνες tabasco, 5 μπαχάρια, 2 δαφνόφυλλα
ελαιόλαδο
Βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Δε χρειάζεται νερό γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Στη συνέχεια το κόβουμε εύκολα σε μικρά κομματάκια. Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μαζί με το κομμένο χταπόδι. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, όλα τα μπαχαρικά, το tabasco και μισό λίτρο ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση. Στο μεταξύ βράζουμε τις πέννες για 5 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία τους. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Προσοχή δεν αλατίζουμε καθόλου, γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό απο μόνο του. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου