Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο



Υλικά για 8 κομμάτια

4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα
200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
λίγο αλάτι


Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε καλά και με τα χέρια. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.


Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα τυριά, το δυόσμο και το αλάτι.





Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι γιατί η ζύμη έχει αρχίσει να σφίγγει.


Λαδώνουμε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών και ρίχνουμε τη μισή φρυγανιά. Κουνάμε το ταψάκι για να πάει παντού.



Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε για να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη φρυγανιά για να κάνει μία ωραία κρούστα στο ψήσιμο.



Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για μία ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε. Νοστιμότατη πίτα γεμάτη αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού. Δοκιμάστε την και καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου