Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μπισκότα πορτοκαλιού

Υλικά:

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1,5 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. σόδα


Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να λιώσει λίγο η ζάχαρη.


Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Θα βάλετε όσο πάρει για να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί. Έπειτα σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πατάμε με την παλάμη μας. Αν θέλουμε να είναι ομοιόμορφα, χρησιμοποιούμε μία ζυγαριά και ένα κουπατ.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα. Αφού ψηθούν μπορείτε να κολλήσετε 2 μπισκότα μεταξύ τους με πραλίνα ή μαρμελάδα. Απολαύστε τα όλες τις ώρες στο σπίτι ή στη δουλειά. Τα υλικά μας βγάζουν περίπου 40 κομμάτια. Δοκιμάστε τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου