Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τιραμισού


Υλικά:

350 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
150 ml γάλα
4 φρέσκα αυγά
100 ml κονιάκ
1 κούπα πολύ δυνατό καφέ (στιγμιαίο ή espresso)
1 γεμάτη κ.σ. κακάο για πασπάλισμα



Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Πρέπει να χτυπήσουμε πολύ καλά και για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.


Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με την κρέμα.


Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές και κυκλικές κινήσεις.


Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τον καφέ και το κονιάκ. Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά ίσα να γίνει χλιαρό το μείγμα.


Έπειτα βουτάμε μέσα ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο μίας φόρμας. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

  
Συνεχίζουμε με ακόμα μια στρώση σαβαγιάρ και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.


Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. Έπειτα πασπαλίζουμε από πάνω το κακάο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα !!!


Κανείς δεν θα μείνει στο ένα κομμάτι. Δοκιμάστε το !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου