Υλικά:
350 γραμ. μπισκότα σαβαγιάρ
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
150 ml γάλα
4 φρέσκα αυγά
100 ml κονιάκ
1 κούπα πολύ δυνατό καφέ (στιγμιαίο ή espresso)
1 γεμάτη κ.σ. κακάο για πασπάλισμαΧωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους. Πρέπει να χτυπήσουμε πολύ καλά και για αρκετή ώρα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές και κυκλικές κινήσεις.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τον καφέ και το κονιάκ. Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά ίσα να γίνει
χλιαρό το μείγμα.
Έπειτα βουτάμε μέσα ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο μίας φόρμας. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
Έπειτα βουτάμε μέσα ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε στον πάτο μίας φόρμας. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
Κανείς δεν θα μείνει στο ένα κομμάτι. Δοκιμάστε το !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου