Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αρωματικές πατάτες στο wok

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
50 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τη φλούδα τους. Θέλουμε να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.


Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τις πιάσουμε για το ξεφλούδισμα. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο wok με ελαιόλαδο (περίπου 2 φλιτζανάκια του καφέ). Τις ανακατεύουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μάτι το έχουμε στο δυνατό σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος.


Μόλις αρχίσουν να κάνουν κρούστα προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και με προσοχή.


Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε τη γραβιέρα και κλείνουμε το μάτι. Ένα τελευταίο ανακάτεμα και οι πατάτες είναι έτοιμες.


Συνοδεύουν άριστα τα κρεατικά σας όπως μπιφτέκια, κοτόπουλο ή μπριζόλες. Αν δεν έχετε wok μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο αντικολλητικό σκεύος αρκεί να είναι βαθύ. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου