Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ψαρονέφρι λεμονάτο με φυστίκια



Υλικά για 6 άτομα:

1,5 κιλό ψαρονέφρι
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
200 γραμ. φυστίκια Αιγίνης
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Κόβουμε τα καρότα και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους.  Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας. Το γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.


Συνεχίζουμε με τα καρότα και το κρεμμύδι. Έπειτα ρίχνουμε το δεντρολίβανο, τα σκόρδα (κομμένα στην μέση), το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Τα γυρίζουμε ένα-δυο λεπτά και μετά προσθέτουμε περίπου ένα λίτρο νερό ζεστό και το αφήνουμε να βράσει.



Σε περίπου μία ώρα είναι έτοιμο. 10 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε τα φυστίκια χοντροκοπανισμένα ίσα να πάρουν μια βράση. Συνοδεύεται άψογα από πατάτες τηγανιτές. Ιδανικό επίσης είναι ένα ρύζι στον ατμό και πιο υγιεινό φυσικά. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου