Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Φουρνιστά μπιφτέκια κοτόπουλο με κάρυ



Υλικά για 12 μπιφτέκια:

1 κιλό κιμά στήθος κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 φέτες ψωμί τοστ περασμένες από το multi
ασπράδια από 2 αυγά
1 ποτήρι κρασιού γάλα
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. κόλιανδρο
λίγο πιπέρι καγιέν
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι


Βάζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε ένα βαθύ μπολ.


Συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά και το ψωμί του τοστ.


Προσθέτουμε το γάλα. Χτυπάμε λίγο τα ασπράδια να αφρίσουν και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.


Τέλος προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.


Στη συνέχεια λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε πάνω. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200c.


Εμείς τα σερβίραμε με βραστά χόρτα αλλά ταιριάζουν ιδανικά και με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, σαλάτες ή ότι άλλο σας αρέσει. Έχουν λιγότερα λιπαρά σε σχέση με το κόκκινο κρέας και είναι πολύ γευστικά χάρη στον συνδυασμό των μπαχαρικών που περιέχουν. Δοκιμάστε τα και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου