Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τσιπούρα στη γάστρα με μυρωδικά


Υλικά:

1 τσιπούρα 1 κιλό περίπου
3 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. εστραγκόν
αλάτι-πιπέρι


Βάζουμε σε 1 μπολ τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το κρασάκι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε ανάλογα το γούστο μας. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.



Περιχύνουμε την τσιπούρα που την έχουμε τοποθετήσει μέσα στη γάστρα. Σκεπάζουμε με το πυρίμαχο καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.



Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε 2 μικρότερα ψάρια του μισού κιλού αν δεν βρίσκεται μεγάλο στην αγορά. Η τσιπούρα γίνεται πολύ μαλακή και η σάλτσα πεντανόστιμη. Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου