Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Cheesecake με μαρμελάδα



Υλικά:
1 πακέτο digestive
100 γρ. βούτυρο
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
300 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εδώ 4 κόκκινα φρούτα)


Τρίβουμε το μπισκότο στο μιξεράκι να γίνει πούδρα. Λιώνουμε το βούτυρο. Στο τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε ρίχνουμε το μπισκότο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχεί όλο το μπισκότο και έπειτα το στρώνουμε σε ολόκληρο τον πάτο. Πιέζουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σφιχτή βάση. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.



Χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγύ. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και το ρίχνουμε μέσα στη σαντιγύ. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.


Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες. Έπειτα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα και τη ρίχνουμε από πάνω. Μπορούμε να το βάλουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να το σερβίρουμε αλλά μπορεί να σερβιριστεί και απευθείας.


Έχω καταλήξει σε αυτή την απλούστατη συνταγή μετά από πολλές πολλές δοκιμές και πειράματα. Αντέχει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 μέρες και επίσης μπορεί να σερβιριστεί σε ποτηράκι ή μπολάκια ατομικά για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Genieten!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου