Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Γλυκό ψυγείου



Υλικά

2,5-3 πακέτα cream crackers
1 κούπα φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κονιάκ

Για την κρέμα βανίλια
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 γεμάτες κ.σ. corn flour
3 βανίλιες

Για την κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3/4 κούπας ζάχαρη
4 γεμάτες κ.σ. corn flour
100 γραμ. κουβερτούρα
1 κ.σ. κακάο


Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας. Κρατάμε 1 κούπα γάλα από το 1 λίτρο, στο οποίο διαλύουμε το corn flour. Το υπόλοιπο το ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.



Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο corn flour και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην κολλήσει. Όταν πήξει η κρέμα ρίχνουμε τις βανίλιες, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κάνει πέτσα.


Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με τη διαφορά ότι μαζί με το corn flour διαλύουμε το κακάο.


Επίσης, αντί για βανίλιες όταν πήξει η κρέμα, βάζουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.


Όταν κρυώσουν οι κρέμες μας ξεκινάμε το στήσιμο του γλυκού. Σε ένα μπωλ βάζουμε μία κούπα γάλα μαζί με το κονιάκ. Μουσκεύουμε ελαφρώς τα crackers και τα στρώνουμε σε ένα σκεύος. 


Αδειάζουμε από πάνω τους την κρέμα βανίλια. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση crackers.


Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας.


Θρυμματίζουμε λίγα crackers, τα ανακατεύουμε με την άχνη και πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό.


Το βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να κρυώσει καλά. Δροσερό και ελαφρύ, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς καύσωνες. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου