Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Καροτοκεφτέδες


Υλικά

4 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 πατάτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμ. αλεύρι φαρίνα
100 γραμ. τυρί καπνιστό τριμμένο
100 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
100 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κ.σ. μαιντανό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι-πιπέρι
σπορέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Σε ένα βαθύ μπωλ χτυπάμε τα αυγουλάκια με το σύρμα.


Έπειτα ρίχνουμε το καρότο, την πατάτα, το μαϊντανό, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.



Συνεχίζουμε με τα τυριά, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.



Ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι.


Τέλος προσθέτουμε το αλευράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.


Η ζύμη μας είναι έτοιμη και ξεκινάμε το τηγάνισμα. Χρησιμοποιήσαμε μισή ποσότητα ελαιόλαδο και μισή σπορέλαιο. Το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά παίρνουμε ζύμη με ένα μεγάλο κουτάλι και με ένα άλλο την σπρώχνουμε απαλά μέσα στο τηγάνι.


Μόλις πάρουν χρώμα από κάτω τους γυρίζουμε με προσοχή. Θέλουν 3-4 λεπτά περίπου η κάθε πλευρά.


Μόλις είναι έτοιμοι τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.


Τα υλικά μας βγάζουν περίπου 20 κεφτέδες. Τους συνοδεύσαμε με μία σως στην οποία βάλαμε 1 γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.σ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα, 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο και 20 ml ελαιόλαδο. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και βάλτε αυτό το νοστιμότατο ορεκτικό στο τραπέζι σας. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου