Υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
1 μικρό κρεμμύδι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι καυτερό
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο ως εξής: με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά ξεκινώντας από την κορυφή. Φροντίζουμε το μαχαίρι να ακουμπάει στο κουκούτσι σε όλη τη διαδρομή του. Χωρίζουμε τα 2 μέρη που έχουν δημιουργηθεί.
Τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια αλλά δεν τα πετάμε.
Τα βάζουμε μέσα σε μπωλ μαζί με το κρεμμύδι που το έχουμε περάσει από το multi. Προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο.
Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πρες πουρέ. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού σε ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν το θέλουμε πιο καυτερό μπορούμε να ρίξουμε tabasco.
Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω. Αν δε το καταναλώσουμε αμέσως, το βάζουμε στο ψυγείο μαζί με τα κουκούτσια μέσα στο μπωλ. Αυτό βοηθάει το γουακαμόλε να μη μαυρίσει και να διατηρηθεί περισσότερο.
Προσοχή συνήθως τα αβοκάντο όταν τα αγοράζουμε είναι άγουρα και χρειάζονται 3-4 μέρες να ωριμάσουν και να είναι μαλακούτσικα. Γι΄αυτό φροντίστε να τα προμηθευτείτε νωρίτερα από τη μέρα που θα φτιάξετε τη συνταγή. Η διάσημη μεξικάνικη σάλτσα τώρα και στην κουζίνα σας. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου