Υλικά για 30 πιροσκί
Για τη ζύμη:
500-550 γραμ. αλεύρι
1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
25 γραμ. νωπή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
15 λουκανικάκια
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
5 φέτες κίτρινο τυρί
Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ το νερό και διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη.
Στο ποτήρι με το γάλα διαλύουμε το αλάτι. Αδειάζουμε το γάλα και το αυγό μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
'Επειτα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τα μισά πιροσκί θα τα γεμίσουμε με λουκανικάκια και τα υπόλοιπα με γαλοπούλα-τυρί. Κόβουμε σε 3 λωρίδες τις φέτες γαλοπούλας. Το ίδιο κάνουμε και με το τυρί. Τα λουκανικάκια θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως είναι.
Πάνω από κάθε λωρίδα γαλοπούλας βάζουμε μία λωρίδα τυριού και τυλίγουμε σχηματίζοντας ροδέλες.
Στο μεταξύ η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Πιέζουμε με την παλάμη μας να ανοίξουν και στη μέση βάζουμε τη γέμιση μας. Τυλίγουμε και πιέζουμε να κλείσουν καλά πλάθοντας λίγο, για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Όταν τα γεμίσουμε όλα τα αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
Για το τηγάνισμα χρησιμοποιήσαμε περίπου 1 λίτρο σπορέλαιο και μία μικρή κατσαρόλα. Αφού κάψει καλά το λάδι χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό. Ρίχνουμε προσεκτικά τα πιροσκί λίγα λίγα χωρίς να τα στριμώχνουμε. Τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν καλά τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας.
Εξαιρετικά νόστιμα, αφράτα και χορταστικά. Μπορείτε να βάλετε ότι γέμιση σας αρέσει. Πολύ ωραία γίνονται με κιμά ή λιωμένη βραστή πατάτα. Καλή επιτυχία στην εκτέλεση της συνταγής και καλή σας όρεξη.
Boroyme na ta valoume sto foyrno
ΑπάντησηΔιαγραφήΈΓΙΝΑΝ ΠΟΛΎ ΩΡΑΊΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ 😊
ΑπάντησηΔιαγραφή