Υλικά
500 γρ. μανιτάρια
250 γρ. κρεμμύδια
1 ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κανελόξυλο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε
τα κρεμμύδια σε φέτες, τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια, τα σκόρδα στα 3 και τα
μανιτάρια αν είναι μεγάλα τα κόβουμε κι αυτά σε μικρότερα κομμάτια. Στην
κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις αρχίσουν να
μαραίνονται προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να
πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί. Στη
συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά
και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε προαιρετικά λίγη ζάχαρη για να γλυκάνουμε
τη ντομάτα. Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και το αφήνουμε να
μαγειρευτεί για μισή ώρα. Σερβίρεται με
ρύζι αλλά και από μόνο του στο πιάτο αποτελεί ιδανικό μεζέ για το κρασί σας. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου