Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τραγανά μπισκότα με σοκολάτα

Υλικά για 24 μπισκότα

150 γραμ. αλεύρι
110 γραμ. βούτυρο
90 γραμ. καστανή ζάχαρη
50 γραμ. λευκή ζάχαρη
20 γραμ. corn flour
1 βανίλια
1 αυγό
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης για 3 λεπτά.



Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.


Ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flour, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε εώς ότου ενσωματωθούν τα υλικά.


Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.



Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει λίγο.


Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό τετράγωνο ταψί και ρίχνουμε κουταλιές στο μέγεθος μικρού καρυδιού, με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.



Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο.



Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να κρυώσουν λίγο. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το ταψί και τα ακουμπάμε σε μία σχάρα να στεγνώσουν.


Όταν κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε κλειστό τάπερ για να παραμείνουν τραγανά. Συνοδεύουν άριστα το καφεδάκι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου