Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σούπα βελουτέ μανιταριού

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό μανιτάρια
1.5 λίτρο νερό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι. Δε σωτάρουμε, απλά το γυρίζουμε 2-3 λεπτά να γυαλίσει σε δυνατή φωτιά.


Προσθέτουμε έπειτα τα μανιτάρια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1,5 λίτρο νερό. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για μια ώρα.


Έπειτα με τη ράβδο (ή στο μπλέντερ) πολτοποιούμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μόλις λιώσουν τα μανιτάρια και γίνει η σούπα βελουτέ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.


Το αφήνουμε άλλα 3 λεπτά να βράσει. Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου