Υλικά
1 ρολό χοιρινό (1 κιλό)
200 γρ. μπέικον
1 μήλο
2 καρότα
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 πατάτες
4-5 πατάτες
250 γρ. χυμό μήλου
1 πρέζα κανέλα
1 κ.σ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στο ρολό με τη μύτη του μαχαιριού ανοίγουμε μικρές τρυπούλες και βάζουμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο πυρέξ μαζί με το χυμό μήλου να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα, το μήλο σε μεγάλους κύβους και το μπέικον ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. (Σε περίπτωση που το κρέας είναι άπαχο προσθέτουμε σ’ αυτή τη φάση μια γενναιόδωρη κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου