Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Μπεκρή μεζέ


Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό χοιρινό κιλότο κομμένο σε μπουκίτσες
500 γραμ. ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.σ. μουστάρδα
5 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
5 μπαχάρια
1 κ.γ. πιπέρι καπνιστό
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. αλάτι
5 σταγόνες ταμπάσκο


Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μία σωτέζα. Σωτάρουμε το χοιρινό για 5 λεπτά να πάρει χρώμα.


Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.


Μόλις αυτό εξατμιστεί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά περίπου να δέσει η σαλτσούλα και να μαλακώσει το κρέας.


Εμείς συνοδέψαμε τη συνταγή με πίτα για σουβλάκι που την λαδώσαμε και την περάσαμε για 2 λεπτά από ένα τηγανάκι. Από πάνω βάλαμε μία κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό. Ιδανικός κρασομεζές για εσάς και την παρέα σας. Καλή σας όρεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου