Υλικά
1 κιλό πατάτες
100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα αλεύρι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν. Μέσα στο νερό που βράζει ρίχνουμε και ένα κλωναράκι θυμάρι.
Όταν ετοιμαστούν τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το πρες πουρέ μέσα σε ένα βαθύ μπωλ.
Προσθέτουμε τους δύο κρόκους, το θυμάρι, τη γραβιέρα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα υλικά. Θα σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη με την οποία θα πλάσουμε περίπου 25 κροκέτες στο μέγεθος καρυδιού.
Στη συνέχεια τις περνάμε σταδιακά από το αλεύρι, τα ασπράδια, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς, και τέλος από τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Προσέχουμε να υπάρχει αρκετό λάδι μέσα στο σκεύος ούτως ώστε να καλύπτει τις κροκέτες.
Συνοδεύουν άριστα ψητά κρεατικά. Εμείς τις προτιμήσαμε με βουβαλίσιο λουκάνικο στα κάρβουνα. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου