Υλικά
1.5 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Βουτυρώνουμε το pyrex πολύ καλά και στρώνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με κρεμμύδι και τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας μια δεύτερη στρώση από πάνω: πατάτα, κρεμμύδι, τυρί, κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο.
Στο τέλος κλείνουμε με μία στρώση πατάτας και από πάνω προσθέτουμε το τυρί. Ρίχνουμε το βούτυρο σε διάφορα σημεία και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με λίγο νερό και την περιχύνουμε σε όλο το pyrex. Ψήνουμε για 45΄ με 60΄ λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να 'δέσει' στον πάγκο της κουζίνας μας για μία ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου